Zaterdag 22 april 2017
 

Kenningsmakingswedstrijd in Middelkerke als voorloper van het Belgische Kampioenschap Strandhengelen voor de jeugd.

Toen we - Steven en ikzelf -  in november 2016 de finale uitslag aanhoorden van het KvB en tot onze verbazing er maar 2 juniors aanwezig waren dachten we bij onszelf...hier moet toch verandering in komen !

Er kwam een vacature vrij als jeugdcoördinator binnen het VFK en we zijn er zonder twijfel op gesprongen. Dit gezegd zijnde zijn we direct begonnen met datums uit te zoeken en de getijdentabel bij de hand genomen om zo gunstig mogelijk te kunnen vissen. Sponsors aanspreken - die we trouwens niet genoeg kunnen bedanken - en een kennismakingswedstrijd organiseren...we hadden zelf gehoopt op een tiental deelnemertjes...de dag zelf bleek ons initiatief toch meer dan een succes en mochten we 15 kleine vissertjes verwelkomen wat ons meer dan plezier deed uiteraard !! Na de inschrijvingen in Bistro Columbus nam Steven het woord om alle regels en doelstellingen nog eens uit te leggen. Daarna het strand op om 3 uur te vissen en de kleine bengels aan het werk te zien en waar nodig nuttige tips en trucs te geven. Het was een plezier om te zien hoe de kleine mannen zich amuseerden en rond huppelden op het strand ! En nog beter er wel ook nog goed vis gevangen. Bijna iedereen heeft zijn visje weten te strikken op een paar enkelingen na die hun geheim goed  bewaard hielden voor de eerste officiële wedstrijd die op 1 mei doorgaat op het strand van de Nordic. Er werd bot en zeebaars gevangen met als uitschieter een zeebaars van maar liefst 52 cm. Tristan zal dat van zijn leven nooit meer vergeten en is hopelijk verknocht voor een lange tijd, wat de bedoeling is van ons initiatief uiteraard.

Kortom het was een waar succes zowel voor onszelf maar nog meer voor de jonge vissertjes zelf.
Graag had ik nogmaals mijn dank uitgesproken aan Carina en Ivan, Stefanie en last but not least Steven voor alle hulp en steun!

Ook alle sponsors die we niet genoeg kunnen bedanken...zonder hen zou het ook niet lukken !

Ik denk dat we op de goede weg zijn om er iets moois van te maken maar we kunnen zeker nog leren.

Sportieve groeten,
Bram en Steven