Juridisch statuut
VZW
Nummer van de vzw
344467
Ondernemingsnummer
409053255
Statuten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad
06/02/1986
Laatste wijziging
11/03/2014
Nummer van de akte
60579
Rekeningnummer
750-9322302-81
Juridisch adres
Gieterijstraat 16 te 8000 Brugge
 
 

 

Gesticht in 1956 behoort de Vlaamse Federatie kusthengelen (VFK) tot één der oudste hengelfederaties in België en heeft mede aan de wieg gestaan van de georganiseerde hengelsport in Vlaanderen.


V.F.K. is binnen de koepel van V.V.V.H. (Vlaamse Vereniging van Hengelsport Verbonden) de enige vertegenwoordiger voor het strandhengelen en gezien er geen Waalse tegenhanger is, ook de enige vertegenwoordiger naar de overheid toe om de problemen betreffende kusthengelen te bespreken en te verdedigen. Zo heeft zij zich de laatste jaren, vooral dan in samenwerking met V.V.H.V. bijzonder ingespannen tot vrijwaring en uitbreiding van de hengelmogelijkheden. Tot op de hoogste ministeriële instanties wordt regelmatig gediscuteerd; onderhandelingen waarop niet altijd het gewenste resultaat bekomen wordt doch welk als positief element de erkenning inhoudt van V.F.K. als gesprekspartner op het gebied van kusthengelproblemen.


Hoewel de voornaamste activiteiten zich hoofdzakelijk toespitsen op het wedstrijdhengelen met het inrichten van het Belgisch Kampioenschap en het uitsturen van de nationale ploegen en geselecteerde teams naar het WK, is het V.F.K. er voor iedere strandhengelaar zowel competitief als recreatief. Voor iedereen met dezelfde ambitie en interesse zet het bestuur en de aangesloten clubs zich dagdagelijks in.


Daniël Wintein

Erevoorzitter